Kālida organitza el Dia dels menuts

Quan et diagnostiquen de càncer i tens fills petits, sorgeixen molts dubtes: si explicar o no el que t’està passant, com fer-ho, com continuar amb el teu rol de pare o mare quan et falten les forces i has de tenir cura de tu mateix…

Per acompanyar els pares i mares que es troben en aquesta situació, i millorar el benestar emocional de les famílies, Kālida organitza el “Dia dels menuts“, una activitat especialment pensada per a famílies amb nens d’entre 5 i 11 anys, on la mare o el pare estigui vivint un procés oncològic, sigui quina sigui l’etapa en què es trobi.

Ha estat molt bona experiència compartir les emocions amb altres families, tant petits com adults, que es troben amb situacions similars.

Mare – participant a l’última edició del Dia dels Menuts

Els principals objectius del “Dia dels menuts” són:
  • Millorar la comunicació intrafamiliar en relació al procés oncològic.
  • Facilitar que les famílies puguin compartir amb els seus fills la informació i comprensió sobre la malaltia.
  • Fer tangible i normalitzar la vivència del càncer i el seu procés.
  • Oferir un espai de desconnexió i diversió als més petits, que els permeti compartir les seves emocions amb altres nens en la seva mateixa situació.
Quan i què es farà?

“El dia dels menuts” es realitzarà el dissabte 18 de juny de 10 a 14h. T’expliquem en detall l’activitat perquè puguis apuntar-te o recomanar-la a alguna família que pugui beneficiar-se’n:

    • Després d’una breu benvinguda, els nens i nenes, organitzats en grups, participaran d’una Gimcana amb la que descobriran tots els racons del Centre Kālida, guiats per pistes i preguntes que els ajudaran a entendre què es fa en cada espai de l’edifici i el jardí.
    • Un cop finalitzada la gimcana, compartirem un esmorzar saludable tots plegats.
    • Finalitzarem amb un taller emocional, dinamitzat per especialistes en psicologia infantil per identificar i compartir emocions en relació a la situació familiar.

T’agradaria participar en “El dia dels menuts”?

Per inscriure’t, pots fer-ho mitjançant aquest enllaç o trucant-nos al 935 537 930.

Som aquí per acompanyar-te. Si vols consultar recursos sobre com parlar amb els teus fills sobre el càncer, els trobaràs en aquest post al nostre blog.

 

“A causa dels efectes secundaris o la cirurgia, la persona amb càncer es troba cansada i amb limitacions que poden dificultar l’atenció dels seus fills. Això genera una sensació de culpabilitat i frustració davant la realitat present. Oferir espais per compartir en família i normalitzar la malaltia pot millorar la relació amb els fills.”

Ana González. Psicooncòloga de Kālida Sant Pau

 

 

 

 

 

 

 

 

RELACIONATS