TRACTAMENT PER AL CÀNCER AVANÇAT

Si et diagnostiquen un càncer avançat o a algú que t’importa, és natural que et sentis inquiet, que et preocupi el futur. Quan els metges ho plantegen, generalment volen dir que és incurable. No obstant això, sovint existeix un tractament per a frenar el creixement i la propagació de la malaltia durant mesos o anys, i per a reduir qualsevol símptoma.

En aquesta pàgina obtindràs més informació sobre el càncer incurable i descobriràs com Kālida t’ajuda a afrontar les emocions i els problemes pràctics del procés oncològic.

Tractaments per al càncer avançat

Els tractaments oncològics recomanats varien en funció del tipus de càncer diagnosticat, els símptomes i qualsevol teràpia prèvia que hagis realitzat. També es considerarà l’estat de salut general, com et sents i si la malaltia s’ha disseminat o no a altres àrees.

Els tractaments per al càncer avançat poden incloure:

 • Quimioteràpia
  Teràpia amb medicaments que s’utilitza per a destruir o controlar les cèl·lules cancerígenes. Hi ha molts fàrmacs diferents per als diversos tipus de càncer existents.
 • Cirurgia
  Sovint s’usa per a calmar els símptomes del càncer avançat. Per exemple, bloquejos o dolor.
 • Radioteràpia
  S’utilitza per a alleujar els símptomes o reduir els tumors. Això es coneix com a radioteràpia pal·liativa.
 • Teràpia hormonal
  Es pot usar per a detenir o reduir el creixement del càncer, millorar la qualitat de vida i ampliar l’esperança de vida.
 • Teràpia dirigida (teràpia biològica)
  S’usa amb més freqüència en el càncer avançat per a bloquejar el creixement i la disseminació de les cèl·lules canceroses.

Qualsevol tractament serà controlat de prop pels professionals de la salut. Si no funciona o té efectes secundaris que no pots afrontar, es pot considerar una altra teràpia.
És possible que t’ofereixin un tractament que forma part d’un assaig clínic. Els assajos clínics ajuden a desenvolupar millors maneres de prevenir, diagnosticar i tractar el càncer.

Què passa si el tractament deixa de funcionar?

Si el càncer no respon o els efectes secundaris són massa greus, és possible que se suspengui el tractament i es discuteixi un nou pla amb tu.

Si decideixes no rebre més tractament, t’oferiran maneres de controlar els símptomes. Aquests es classifiquen com a tractaments pal·liatius per a calmar el dolor o altres efectes secundaris.

És possible que et derivin a cures pal·liatives, un equip multidisciplinari d’especialistes que treballen amb els metges oncològics per tractar els símptomes i oferir suport emocional, pràctic i psicològic. Si et preocupa que signifiqui que t’acostes al final de la vida, recorda que aquestes cures poden començar en qualsevol moment des del diagnòstic del càncer, per a garantir que reps tot el suport que necessites.

Emocions i càncer avançat

Sentir a dir que tens càncer avançat o que el tractament ja no funciona és realment difícil i pot ser un moment molt emotiu per a tu i les persones que t’envolten.

Obtingues més informació sobre com gestionar les emocions quan tens càncer.

CONTACTA AMB NOSALTRES

Som aquí per acompanyar-te, tant si t’han diagnosticat un càncer, si estàs esperant resultats, has patit una recaiguda, estàs en tractament o ets familiar d’una persona amb càncer.

Apropa’t a Kālida Sant Pau

Truca’ns al 930 502 323
Envia’ns un email a 

Connecta amb Kālida Online

ARTICLES RELACIONATS

VEUS KĀLIDA

Pilar, 66 anys. Cuidadora.

“Compartir preocupacions amb persones que estàven passant per la mateixa situació va ser molt gratificant”.