L’experiència de l’Enric al curs de mindfulness

El mindfulness s’ha definit com a atenció plena, una pràctica que té com a objectiu fixar l’atenció en el moment present per sentir les emocions tal com estan succeint, sense pretendre exercir-hi cap control. També com l’acció de “prestar atenció de manera intencional al moment present, sense jutjar”

Mindfulness ha demostrat que és eficaç en el treball d’algunes problemàtiques rellevants durant el càncer: durant els últims anys anys, cada vegada més persones han reconegut el mindfulness com a pràctica beneficiosa per a les persones en procés oncològic, ja que, d’entre els seus beneficis i objectius s’hi inclouen: facilitar la modulació del dolor, millorar la qualitat del son, reduir l’estrès i l’ansietat, i millorar la satisfacció personal i la qualitat de vida.

A Kālida oferim un curs de mindfulness de 7 sessions, 1 per setmana, de 2 hores de durada, on s’aprofundeix en aspectes treballats prèviament al curs “Viure bé amb estrès”. Té com a objectiu aprendre a prendre consciència dels pensaments, les emocions, les sensacions corporals i l’ambient circumdant, sense jutjar si són adequats.

Està dirigit a qualsevol persona que tingui o hagi tingut càncer o el cuidador/a principal i està facilitat per una de les psicooncòlogues del Centre Kālida.

A continuació podràs conèixer l’experiència de l’Enric, de 56 anys usuari de Kālida: com el va ajudar participar en aquest curs a afrontar el seu diagnòstic:

 

També pots consultar a l‘agenda completa d’activitats, totes les que oferim a Kālida per millorar el teu benestar emocional. Recorda que també pots apropar-te quan vulguis al centre de manera gratuita i sense cita prèvia. L’equip de professionals i els voluntaris estem a la teva disposició, com sempre, per ajudar-te en el que necessitis.

RELACIONATS