Firmes de reconegut prestigi -especialistes en parquet, rajoles, mobiliari, il·luminació…- han cedit els seus productes, en part gràcies a la intervenció de Patricia Urquiola que, més enllà de signar el disseny interior, col·labora amb Kālida Sant Pau establint aliances amb empreses i involucrant-les en el projecte.

Erigir Kalida Sant Pau ha estat un procés llarg i complex. Sense l’impuls de la Fundació Nous Cims i la Fundació privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau així com la col·laboració de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau  no hagués estat possible. No obstant això, moltes empreses s’han implicat de manera desinteressada donant materials en espècie. La seva contribució ha estat determinant per aconseguir el resultat final. No hi ha paraules per agrair la seva generositat, però si volem explicar el seu esforç a favor de les persones que conviuen amb el càncer.

Així, la prestigiosa firma italiana Listone Giordano, líder mundial i sinònim d’excel·lència, s’ha unit a Kālida Sant Pau amb la donació del paviment de fusta Biscuit, un cant a la memòria, realitzat en fusta de roure i que aportarà benestar a la planta superior. De la mateixa manera, la ceràmica de Mutina, amb rajoles d’extraordinària qualitat i colorit únic, conformaran el tapís hidràulic sobre el qual situa la taula del menjador així com la paret principal de l’escala i donaran un plus de bellesa inspirada en el recinte modernista que envolta el centre.

Pel que fa a mobiliari interior, destaquen les aportacions d’Andreu World, amb diferents sofàs que contribueixen a la comoditat de les persones durant les activitats grupals així com conjunts de butaques tipus chaise-longue i tauletes per a les sessions d’assessorament individual i per als tallers. A més, col·labora amb les cadires que envolten la taula de menjador que és el cor del centre. Per la seva banda Viccarbe ha aportat les taules d’oficina dels professionals del centre, cadires i altres elements complementaris per a promoure alhora la trobada i la intimitat.

Moroso, ha donat un sofà per a les sala d’activitats grupals de la planta pis i diferents taules i cadires que seran de gran utilitat perquè l’equip assistencial pugui establir converses íntimes en els diversos racons de l’espai. Gan ha donat suport al projecte amb un altre conjunt de sofàs amb un toc informal per a una de les sales grupals que s’ha complementat amb catifes per crear un espai acollidor i agradable. Finalment, destacar la generositat de Kettal ja que permetrà completar molts dels espais amb butaques, cadires i taules d’interior, i que també ha col·laborat amb algun element exterior, tots ajudaran que les persones puguin relaxar-se tant dins del centre com al jardí. Altres firmes com Cappellini (cadires) o Arlex (prestatgeries) s’han sumat al projecte i junts contribuiran a aconseguir un espai dinàmic i positiu per acollir emocionalment a qui ho necessiti.

Altres suports, com l’extraordinària contribució de Flos els aplics, llums i altres lluminàries són la base principal de la il·luminació del centre. També  Marset i Santa & Coleaporten llums que actuen com a elements decoratius que donen personalitat a l’espai. Teixidors i Kvadrat han contribuït amb peces tèxtils per confeccionar coixins i jocs de taula, sumant-se a la llarga llista de firmes que han cedit els seus productes i creat un confort especial.

A més de les marques que s’han involucrat a través de Patricia Urquiola, han col·laborat altres marques importants com Bover Barcelona Light. També Roca s’ha sumat donant els sanitaris, complements per als banys i rajoles.

D’altra banda, la cuina és el punt de trobada i ha estat parcialment configurada amb mòduls i electrodomèstics donats per la firma Bulthaup que s’ha ocupat de procurar l’eficiència que necessitava un projecte com aquest, contribuint a més amb l’espaiosa taula del menjador i un moble per ubicar el parament donat per Casa Gay, que complementa aquesta llar fora de la llar.

A l’exterior destaca per la seva importància visual i la seva contribució a la privacitat, la donació d’American Hardwood Export Council (AHEC) la fusta de tulipwood estatunidenc termotractada s’integra en una part de la pèrgola i la gelosia de la façana. Així mateix, el mobiliari exterior és un desplegament de la marca Point amb les seves taules, cadires i butaques, còmodes i confortables, que permetran fer servir el jardí com una extensió de l’edifici. A l’oficina de l’equip assistencial del centre Enea Design ens ha donat les cadires de despatx que permetran que els professionals puguin treballar de forma còmoda i ergonòmica.

Mereixen menció especial altres empreses com Airlan, ascensores Jordá, fusteria Riba Massanell, Daikin i Grundfos, rajoles i ceràmiques Gres Aragón, els grans descomptes han permès tenir materials de primera qualitat a costos assumibles per a un projecte d’aquestes característiques. Ressaltar també el paper de Cementos Molins,, que ha permès rebaixar substancialment el cost de formigó necessari per erigir aquest edifici i ha finançat part de la cuina del centre.

Totes les activitats de la Fundació Kālida són gratuïtes i obertes a qualsevol persona amb càncer, familiars i/o cuidadors que la necessitin. Per poder mantenir aquest model assistencial necessitem el teu suport. Descobreix aquí com pots col·laborar amb Kālida i millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones que conviuen amb processos oncològics.

cáncer, colaboradoras, donación, empresas, especies, Fundación Kalida, Hospital de Sant Pau, Kalida Sant Pau

Artículos relacionados

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.