Exercici i càncer

És probable que el càncer afecti la teva forma física, estat d’ànim i nivell d’energia, però l’exercici et pot ajudar realment abans, durant i després del tractament. Conèixer la relació entre exercici i càncer segurament t’ajudarà durant el teu procés i després.

Aquesta pàgina t’ajuda a conèixer els avantatges de l’exercici, convertir-lo en part del teu dia a dia i combinar-lo amb activitats que ja gaudeixes.

Exercici i càncer: els avantatges de l’exercici que cal saber

Les investigacions han demostrat que les persones amb càncer que fan exercici tenen menys fatiga (cansament), se senten millor amb elles mateixes i tenen menys probabilitats de patir depressió.

També hi ha proves que suggereixen millores en la salut òssia, sexual, de la bufeta i l’intestí, taxes més baixes d’anèmia i menys efectes secundaris relacionats amb el tractament.

L’exercici també pot significar una millor qualitat del son, una millor salut física i mental general, menys limfedema (inflor d’una extremitat)  i millora de la imatge que tens de tu mateix.

 Troba l’exercici adequat per a tu

L’exercici quan tens càncer hauria de ser alguna cosa que ja saps que pots realitzar i també gaudir.

Pot semblar desconcertant, però l’objectiu és fer petits canvis i desenvolupar allò que sigui correcte i assumible per a tu.

No has de començar a córrer ni anar al gimnàs. El teu exercici pot ser:

  • Caminar cap a una botiga del teu barri o cap a l’habitació del costat
  • Fer tasques domèstiques
  • Jardineria
  • Estiraments suaus a la teva cadira

Alguns gimnasos ofereixen classes d’exercicis específics per a persones que estan en procés de recuperació. Si assisteixes a un grup o classe, és important assegurar-te que l’instructor està qualificat adequadament i sap que estàs sent tractat o que has estat tractat recentment per càncer.

Exercici a Kālida

El nostre centre ofereix classes d’exercici físic que inclouen:

  • Marxa nòrdica
  • Sessions de gimnàs
  • Ioga
  • Exercicis de cadira / sofà
  • Horticultura
  • Passejades

Aquestes activitats són una gran oportunitat per conèixer altres persones en situacions similars. A més, t’ajudem a determinar l’activitat més adequada per a tu i els teus.

Esbrina quines classes ofereix Kālida. Són gratuïtes i dirigides per instructors qualificats.

No t’excedeixis 

L’exercici no ha de fer mal, ni deixar-te sense alè quan t’aturis. Si no estàs segur, parla amb el teu metge o infermera especialista sobre qualsevol exercici del qual puguis beneficiar-te o quins caldria evitar.

Ara què?

Pensa en quin exercici podries fer i gaudir sense esforçar-te.  Mira què oferim o vine a preguntar en cas que necessitis ajuda per trobar l’activitat adequada per a tu.

Kālida està aquí amb tu

Per obtenir més ajuda, suport i informació sobre els problemes relacionats amb el càncer abans, durant i després del tractament, estem aquí per acompanyar-te.

Apropa’t a Kālida quan vulguis sense necessitat de demanar cita. El nostre equip de suport oncològic – infermeres especialitzades en càncer, assessors socials i psicooncòlogues – són aquí per escoltar les teves inquietuds i oferir-te l’ajuda que necessitis.

També pots unir-te a Kālida online per accedir als nostres serveis, activitats, consultar el nostre bloc i descarregar recursos.

CONTACTA AMB NOSALTRES

Som aquí per acompanyar-te, tant si t’han diagnosticat un càncer, si estàs esperant resultats, has patit una recaiguda, estàs en tractament o ets familiar d’una persona amb càncer.

Apropa’t a Kālida Sant Pau

Truca’ns al 930 502 323
Envia’ns un email a 

Connecta amb Kālida Online

ARTICLES RELACIONATS

VEUS KĀLIDA

Pilar, 66 anys. Cuidadora.

“Compartir preocupacions amb persones que estàven passant per la mateixa situació va ser molt gratificant”.